Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Co se chystá ] > Co teď nejvíc zajímá naše vedení?

Vytvořeno: 01.04.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Co teď nejvíc zajímá naše vedení?

 Vykuchaní kormoráni

Je to jasné, řekne si řadový muškař a člen ČRS. Blíží se zahájení a tak jsou s tím jistě všude velké starosti. I když letos byla zima mírná a kormoráni se pásli na produkčních rybnících, přesto právě vrcholí podpisová kampaň proti těmto černým čertům a tak s tím bude taky asi plno práce. Jistěže se také sumarizují výsledky rybolovu za loňskou sezónu, která dopadla trochu proti očekávání propadem prodeje celosvazových povolenek a tedy citelnou dírou v rozpočtech některých krajů. Tento jev se bude muset také analyzovat, protože se tak stalo prvně v celé historii ČRS. Já osobně hádám, že je to vlivem příliš vysoce nastaveného přepočtového koeficientu mezi průměrem krajských a celosvazovou povolenkou (1,8), který se projevil s určitým zpožděním, než si ho členové uvědomili (dřívější koeficient byl 1,6).

Do okruhu těchto starostí by se také mohl zařadit blížící se květnový kongres CIPS, což je velmi významná mezinárodní akce, jejíž dopad si však málokdo uvědomuje, protože nám to přece nijak nezvýší úlovky kaprů v našich revírech. A nezvýší nám je ani jiná událost, kterou jsou padesátiny ČRS, jejichž oslavy se plánují na letošní září. Jistěže je to skvělá příležitost k zamyšlení a bilancování a u organizace jako ČRS by se dalo očekávat, že při této příležitosti vydá nějakou publikaci. Příště se to totiž bude opakovat až za padesát let a to tu možná bude jen pár těch nejmladších funkcionářů, ale v jaké budou ještě kondici? Co já vím, publikace se zatím nepřipravuje, ale kdoví, možná nás někdo překvapí a nemusí to být ani na osmi stech stranách, jako jsme to viděli v biografii jednoho našeho politika.

Ale abych neodbíhal od položené otázky, jistě cítíte, že ještě nebylo řečeno vše a máte pravdu. To, co teď nejvíc hýbe naším vedením, má takový záhadný název stvořený ze tří písmen: IDS. Je to už asi třetí pokus o vytvoření Ústřední rybářské plánovací komise a nyní začíná jít do tuhého. Je zajímavé, s jakou buldočí urputností se autoři této myšlenky snaží prosadit modernizaci ČRS, ať to stojí, co stojí. Když jsme tuto záležitost probírali při poslední schůzi našeho Jihočeského územního výboru ČRS, nikdo z nás nedokázal pochopit k čemu nám to má být dobré, i kdyby to bylo zadarmo. Abych už o tom více nepolemizoval, dávám vám nyní možnost nahlédnout přímo pod pokličku té nejvyšší kuchyně. Možná jsme u nás jen horda zabedněnců…

 PDF ke stažení  IDS ČRS – základní informace, stanovisko k financování projektu (PDF, 42 kB)

 PDF ke stažení  Integrovaný datový systém ČRS – Popis funkcionalit (modulů) - systému (PDF, 86 kB)


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky