Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Martin Musil novým předsedou odboru muška

Vytvořeno: 31.03.2009, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Martin Musil novým předsedou odboru muška

V neděli 15. března 2009 bylo jarní zasedání závodního odboru muška ČR, na kterém složil jeho dosavadní předseda Jan Pecina svou funkci. Učinil tak po 26 měsících v čele odboru z pracovních důvodů a zároveň odstoupil i z funkce předsedy u MěV ČRS Praha. Hledání nového předsedy netrvalo příliš dlouho a po krátké rozpravě byl v tajné volbě zvolen do čela odboru jeho dosavadní místopředseda Martin Musil a na uvolněný post místopředsedy pak Jaroslav Adam st.

 Martin s duhákem z jezera Whakamaru

Martin Musil (nar. 3. 2. 1969 v Jihlavě) závodil od dětských let v rybolovné technice pod vedením svého otce a v letech 1984 – 1987 byl členem Československého juniorského týmu v tomto sportu. V roce 1986 se probojoval do seniorského týmu a vydržel v něm až do roku 1996. Za toto mimořádně úspěšné období se stal s československým a českým družstvem mistrem světa v Madridu (1986), ve Varně (1988), Plzni (1992), Ženevě (1994) a Pretorii (1996). Za historicky první titul mistrů světa mu byl v roce 1987 udělen čestný titul mistra sportu.

Kromě pěti titulů mistrů světa v družstvech získal rovněž 5 titulů mistrů Evropy a byl tak současníkem naší zlaté generace v RT, která nebyla po dobu deseti let na MS či Evropy poražena. K jeho největším individuálním úspěchům patří dvě bronzové medaile na MS v pětiboji a dva juniorské tituly na ME v pětiboji. Kromě toho získal mnoho medailí v jednotlivých disciplínách a několikrát byl mistrem republiky v pětiboji. K jeho hlavním zbraním patřily silové disciplíny, hlavně muška dálka jednoruč, zátěž dálka jednoruč a překvapivě i hlavní technická disciplína RT zátěž skish.

Po skončení závodění v rybolovné technice se začal věnovat jako rybář muškaření a brzy se stal platným členem prvoligového muškařského týmu RSK Č. Budějovice, ve kterém působil řadu let jako vedoucí a trenér. Koncem roku 2006 byl nominován za Jižní Čechy do ústředního muškařském odboru a zde byl zvolen místopředsedou pro zahraniční činnost. Z tohoto postu byl v roce 2007 vyslán jako vedoucí týmu ČR na mistrovství světa ve Finsku a v roce 2008 na MS na Novém Zélandu. Při organizačním zajišťování naší účasti na těchto pro nás mimořádně úspěšných šampionátech se velmi osvědčil a získal si tak důvěru celého odboru, který jej na svém posledním zasedání postavil do svého čela.

Vzhledem k jeho funkcionářskému mládí a jeho dosavadním sportovním a manažerským schopnostem by měl být stabilizačním prvkem celého sportovního odboru a dobrou zárukou, že naše závodní muškaření bude i nadále pokračovat v nastoupeném trendu a úspěších na evropských i světových kolbištích.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky