Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Soustředění mladých na Teplé Vltavě

Vytvořeno: 01.08.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Stanislav Bláha

Soustředění mladých na Teplé Vltavě

 V. Vondruška loví v kempu

Ve dnech 24. a 25. května proběhlo soustředění malých muškařů z Vimperka na Teplé Vltavě v Horní Vltavici. Všechno začalo sobotním srazem v sedm hodin ráno na parkovišti u ZŠ Smetanova. Osm statečných vyrazilo směrem do kempu v Horní Vltavici. Po půlhodinové jízdě nás přivítalo šumavské ráno hustou mlhou. Ještě než jsme se ubytovali, absolvovali kluci házení s muškařskými pruty na zelené louce.

Před samotným lovem došlo na vázání mušek a pak už se šlo na věc. Nejprve jsme kluky nechali, aby si osahali místní řeku, a ve tři odpoledne jsme odstartovali první kolo závodu v lovu na umělou mušku, který byl ukončen v pět hodin. Před večerním táborákem jsme ještě potrápili řeku společným lovem, který se poměrně vydařil. Táborák zakončil příjemně strávený den.

Nedělní ráno spadla z oblohy nějaká kapka deště, ale bylo poměrně teplo, a tak jsme očekávali bohatý lov. Před kluky byla poslední část závodu v chytání. V předchozím dni bylo chyceno jen málo úlovků během závodu, a tak bylo vše ještě otevřené. Hynka Kubece a Vojtu Vondrušku čekaly úseky vytýčené v kempu a zbytek chytal hlubokou vodu nad kempem směrem na Račí.

 Vimperské muškařské naděje

Kluci zvolili chytání na mokrou mušku, což se zdálo být příhodné, ale jak se ukázalo, ryby byly jiného názoru. Když jsem dostal do sektoru Hynka, začal jsem s ním také na mokrou mušku, ale když neměl za třičtvrtě hodiny kontakt s rybou, dostal pěti minutové školení jak lovit na krátkou nymfu. Techniku zvládl velice rychle a odměnou mu bylo double krásných potočáků (26 a 33 cm), kteří mu zajistili prvenství v celém závodě.

Po obědě jsme vyklidili chatky a předali klíče správci. Potom jsme vyhlásili výsledky závodu: 1. místo – Hynek Kubec, 2. místo – Milan Podskalský, 3. místo – Milan Sojka. Následoval odjezd domů s přáním tuto akci zase zopakovat, a to už máme naplánované koncem srpna na Soumarském Mostě.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky