Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Mistrovství republiky v lovu ryb udicí na umělou mušku 2008 – Jihočeši opět na bedně

Vytvořeno: 30.06.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jaromír Šram

Mistrovství republiky v lovu ryb udicí na umělou mušku 2008 – Jihočeši opět na bedně

 Vítězové

Ve dnech 13. – 15. 6. 2008 proběhlo XXII. Mistrovství ČR v lovu ryb udicí na umělou mušku na řece Svratce 7 - 8, kde pořádající organizací byl Moravský rybářský svaz ve spolupráci s MO MRS Tišnov. Tato řeka je na naše poměry nadstandardně zarybněna, hlavně pstruhem potočním, lipanem a občas se vyskytne i duhák. Čtrnáct dní před vlastním závodem jsme sem vyrazili na dva dny se Šeďou zatrénovat a nebyl problém za den chytit až 200 ryb, jak už jsem psal, úžasně zarybněná až přerybněná řeka.

Mistrovství se mohlo zúčastnit jedno čtyřčlenné družstvo mužů z každého ÚS ČRS a družstvo MRS, počet žen nebyl omezen. Hodnotily se všechny druhy ryb od 20 cm, ale v postatě se chytal jenom potočák a lipan. Naše jihočeské družstvo sem vyrazilo ve složení Roman Heimlich (Strakonice), David Šeba, Vladimír Šedivý a já (všichni České Budějovice) za ženy Iva Linhová (ČB).

 První tři ženy

Po slavnostní zahájení, které proběhlo na náměstí v Tišnově, jsme jeli zkontrolovat vodu. V týdnu zde pěkně zapršelo, takže řeka byla přikalená a mírně zvednutá, ale ryby se chytit daly. Letos prvně proběhl tento závod tříkolově. Každé kolo se chytá 3 hodiny s jednou rotací, takže závodník chytá na 6 různých úsecích řeky. Tento systém je velice dobrý, protože snižuje náhodu špatného losu.

V sobotu proběhla dvě kola, kde náš Roman Heimlich udělal dvě jedničky a také mně se podařily vyhrát své dva závody. Průběžně třetí byl Tonda Pešek z Brna, který udělal dvojku a jedničku. Další závodníci už měli součet umístění šest. V neděli Roman zakončil závod opět jedničkou, když chytil přes 40 ryb, což je ve třetím kole opravdu úctyhodný výkon! Já už jsem měl trochu horší los a s 29 rybami jsem udělal trojku. V dnešní době se odehrává muškařina a tedy i závodění hlavně na zlatohlavých nymfách, ale zde dobře fungoval i starý dobrý Bobeš.

Mistrem republiky se tak stal s fenomenálním součtem umístění 3 (počet ulovených ryb 128) Roman Heimlich, druhý byl Tonda Pešek se součtem umístění 4 (108 ryb) a třetí jsem byl já se součtem umístění 5 (98 ryb). David Šeba byl celkově 23. a Vladimír Šedivý 24. z 32 účastníků. Ve družstvech zvítězil domácí Moravský rybářský svaz, my Jihočeši jsme ve velké konkurenci skončili na pěkném druhém místě a třetí byli „Ogaři“ z ÚS pro severní Moravu a Slezsko. Naše Iva skončila na sedmém místě z dvanácti žen.

 Nejlepší tři týmy


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky