Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > Konec měsíčního cyklu ČM

Vytvořeno: 30.11.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Konec měsíčního cyklu ČM

Když jsem před deseti lety otevíral svou stránku: „Povltavský muškař“, nedovedl jsem si vůbec představit, kolik mi to zabere času. Bylo mi tehdy třiapadesát a měl jsem ještě plno síly a nejrůznějších plánů. Můj časopis byl doplňován dvakrát měsíčně a většinu příspěvků jsem si také sám napsal. Kolik jich bylo, to nevím a ani po tom nepídím.Vím jen, že za šest let činnosti tohoto periodika jsme měli 118 042 přístupů.

Od roku 2007 došlo ke změně názvu stránky na:„Český muškař“ a ze čtrnáctidenníku se stal měsíčník, který má přes patnáct set pravidelných čtenářů. Je proto celkem jisté, že až dokončíme tento desátý ročník, tak budeme mít celkem přes 200 000 přístupů a každé to kliknutí mě stálo asi 2 koruny. Že to nebylo ještě víc, je zásluhou mých dvou sponzorů a také ochotou mých dopisovatelů psát bez nároku na honorář.

Všechno má ale jednou svůj konec a s tím, jak jsem postupně složil všechny funkce v ČRS, přenechávám nyní svou celou dosavadní agendu těm mladším. Od letošního roku má svou vlastní stránku naše muškařská reprezentace, která se prezentuje na této speciální adrese: www.flyfishingteam.cz. Adresu webové stránky Českého rybářského svazu a tedy i odboru LRU muška asi znáte, ale připomínám ji: www.rybsvaz.cz a Jihočeský územní výbor ČRS najdete na adrese: www.crscb.cz, kde je také oddíl věnovaný sportu a závodnímu muškaření.

Stránku ČM tedy ještě neruším, ale od ledna 2011 už nebude doplňována jednou měsíčně, ale jen nepravidelně, tedy podle toho jak budou přicházet jednotlivé příspěvky. Ty budou prezentovány ihned a bez čekání na nějaké pevné datum. Doufám, že ta skupinka mých dopisovatelů ještě něco vytvoří a já snad taky ještě občas něco nového napíšu.

O to více se chci věnovat své anglické stránce, kterou provozuji už od roku 2003 a právě dnes jsme překročili 170 000 přístupů. Na této stránce jsem zveřejnil většinu zásadních článků z Českého muškaře a informoval tak svět o našich úspěších, předních závodnících, nových metodách, materiálech, muškách atd. Najdete jí na adrese: www.czechnymphs.com a od letošního března je zde v činnosti i elektronický obchod s různými muškařskými drobnostmi a muškami. Vzhledem k tomu, že je česká koruna silné a konvertibilní platidlo, tak i vy si zde můžete ze své kreditní karty případně něco občas zakoupit.

I když jsem od letošního roku v důchodu, mám mnohem méně času, než jsem míval předtím. Ale to není nic nového, to vás také jednou čeká. Člověk v důchodovém věku už zpravidla nezastane to, co kdysi dělal hravě „levou zadní“. Stále něco hledá a zapomíná. A málem mě to potkalo i teď, takže nesmím hlavně zapomenout poděkovat svému milému webmasterovi a pak vám všem, kteří jste s takovou pravidelností sledovali mé stránky. Děkuji vám velice za všechnu tu dlouholetou přízeň.

Nyní se ještě chci zaměřit i na dokončení několika publikací. V největší rozpracovanosti je německá a polská verze mé první knihy: „Základy jezerního muškaření“ a dokončen je i rukopis o muškaření na Teplé Vltavě, který má zatímní pracovní název: „Doberské lipanění.“ Mám takové neskromné přání, aby se tato knížka lišila od všeho, co jsem dosud kde ve světě viděl a proto o její koncepci zatím pomlčím. Prozradím jen to, že vedle české verze by měla vyjít zároveň i v angličtině a němčině a vydavatelem nebude nikdo jiný než já sám. To by mohla být taková tečka za celou mou rybářskou kariérou...


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky