Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Chomutovský korbel se vydařil

Vytvořeno: 31.07.2012, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Václav Stránský

Chomutovský korbel se vydařil

 Vyhlašování vítězů

Vyhlašování vítězů

Již pravidelně se zúčastňuji závodu Chomutovský korbel, který se koná na mimopstruhové Ohři v Klášterci n. O. Letos to vyšlo na první červnovou sobotu. Vyjíždíme již v pátek, mám dohodnuto, že přespíme u Martina, kde máme naplánovanou grilovačku. V Klášterci jsme kolem 18. hodiny, jdu se ještě podívat k řece, jaká teče voda. Jsou tu Venca s Ondrou, kteří vypichují závodní úseky. Dovídám se, že Martin má příští středu narozeniny, takže se u něho sejde víc lidí. Grilovačka se nakonec protáhla do půl druhé v noci.

V sobotu vstáváme v šest ráno, sraz je mezi 6:30 a 7:00 u čističky. Již při rozlosování začínám mít určité obavy a nejsem sám. Bude se totiž závodit jiným způsobem než v předešlých letech. Dříve to bylo tak, že závodník jednu rotaci chytal, druhou měřil, nyní bude dvě rotace chytat a dvě měřit. Vylosoval jsem si skupinu, která bude nejdříve měřit a pak chytá, to platí jak pro I., tak i pro II. Kolo. Měl jsem obavy, že než budu chytat, projdou tento úsek 2 závodníci a ryby budou popíchané a rozplašené a nebude co chytat, ale nakonec šlo o to, ty ryby najít.

Tentokrát nebyly ryby najeté jen u břehů a vzhledem k tomu, že jsem později chytal na úsecích, kde jsem před tím měřil, byla to i jistá výhoda, protože jsem už věděl, kde ty ryby jsou. Po prvním kole to není špatné, mám osm ryb a hlavně mě potěšilo, že jsem nachytal ryby i na úseku, kde předešlý závodník měl nulu. Na dobré umístění měl nakročeno Venca Pešek, který byl po I. kole s 20 rybami na 2. místě. Vedl Martin Balog s 23 úlovky. Chytaly se hlavně oukleje a proudníci, ale i jiné bílé ryby a okouni a údajně se chytl i pstruh obecný.

 Tři nejlepší - Bejček, Balog, Ruml

Tři nejlepší - Bejček, Balog, Ruml

O prvních dvou místech se už zdálo být rozhodnuto, ale II. kolo s pořadím pěkně zamíchalo. Zatímco Martin si vedení udržel a předem tak měl pěkný dárek ke středečním narozeninám, Vencovi to v II. kole nešlo a chytl jen 5 ryb. Já jsem bodoval s 9 úlovky, což bylo dobré. Pomýšlel jsem tak na 10. místo, to mi nakonec o jednu rybu uteklo, takže jsem v konečném pořadí obsadil 11. místo. I tak je to moje nejlepší umístění na Korbelu a byl jsem spokojen.

Po závodech jedeme do Vikletic, kde bude vyhlášení, společná večeře a pak také posezení v restauraci u piva. Závodníci z Plzně a ze Strakonic odjeli už po večeři. U piva se domlouváme s Vencou a Ondrou, že ráno pojedeme na pstruhovku pod přehradu. Posezení v hospůdce jsme ukončili až kolem třetí hodiny ráno. To se pak moc vstávat nechtělo, ale přesto v devět je již většina vzhůru a po snídani vyrážíme pod přehradu.

Po třech hodinách mám na kontě 6 lipánků a jeden záběr od větší ryby, nejspíš duháka. Byl to razantní záběr při vytahování šňůry, špička prutu se pěkně ohnula, ale rybu jsem jen škrábl. Ondra byl na tom podobně jako já, jen Venca si nesl tři duháky, dva měli 36cm a ten třetí byl o něco menší. Že jsou v Ohři stále i pěkní potočáci mi ukazoval již včera večer Ondra, který tu během dubna chytl pěknou „šedesátku“. Byl to příjemně strávený víkend.

 PDF ke stažení  Tabulka (PDF, 95 kB)


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky