Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Hledáme mezinárodní rozhodčí pro mistrovství světa v Itálii

Vytvořeno: 20.06.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Hledáme mezinárodní rozhodčí pro mistrovství světa v Itálii

Další příjem žádostí je už zastaven, místa jsou obsazena.

 Aurino - horní úsek

Letošní mistrovství světa v muškaření se uskuteční ve dnech 27. srpna až 2. září v severní Itálii v Tyrolsku, těsně u hranic s Rakouskem. Účastníci budou ubytování ve dvou sousedních hotelech v obci Braies di Fuori, která se německy jmenuje Prags. Závodit se bude z lodí na ledovcovém jezeru Lago di Braes, které leží v Národním parku 7 km od hotelu v nadmořské výšce okolo 1200 m a jeho výměra je nejméně 50 ha. Vyskytuje se zde pstruh ob., alpský siven a střevle, možná bude vysazen i duhák (?).

Dalším závodním úsekem bude říčka Rienza, která leží rovněž nedaleko od hotelu. Jedná se o větší bystřinu 6 – 10 m širokou, s velkým spádem kolem 10 %, která je trvale mléčně zakalená rozpuštěným dolomitickým prachem. Řečiště je balvanité, břehy pokrývá smrkový les a jsou zde hlavně pstruzi obecní a dále lipani a duháci. Zarybnění tohoto potoka je velmi dobré.

 Aurino - konec záv. úseku 2

Pod městečkem Brunico se Rienza stéká s řekou Aurino, která se u Brixenu vlévá do Isarca, a ta pod Bolzanem končí v Adigi. Na řece Aurino nad obci S. Giorgio di Brunico budou vyznačeny dva závodní úseky.

I tato řeka se vyznačuje velkým spádem, ale barva vody je křišťálově čistá. Dno je kamenité, břehy jsou zarostlé stromy a keři a dosti citlivě zregulované kamenným záhozem. Její šíře je o něco větší než Vltava mezi V. Brodem a Rožmberkem. Vyskytují se zde většinou jen velké ryby, hlavně pstruh mramorovaný, pstruh ob., lipan a duhák. Posledním úsekem je řeka Isarco nad městem Bolzano. Jde o velkou a hlubokou řeku s výskytem stejných ryb jako v Aurinu, voda mívá vápencový zákal a vzhledem k velkému množství přítoků je citlivá na větší deště, kdy se stává nechytatelnou. Pro ten případ je nedaleko připraven další stoják ze břehu – Fié Lake.

 Jezero Braies po dešti

Dá se tedy říci, že letošní mistrovství světa bude uspořádáno na pěkných a regulérních úsecích, což je vždy výhoda pro naše závodníky. V týmu České republiky se představí zlatí hoši z Polska s jedním nováčkem, kterým bude strakonický Roman Heimlich. Dále zde budou hájit naše barvy Pavel Chyba, Tomáš Adam, Antonín Pešek a Luboš Roza. Jediným problémem může být zajištění mezinárodních rozhodčích, kteří budou kontrolovat domácí Italy. Od prezidenta FIPS-Mou jsme proto dostali nabídku zajistit 1 – 2 kontrolory z České republiky a proto se tímto obracím na naše zkušené závodníky či rozhodčí, kteří by se chtěli ujmout této funkce.

Celý pobyt je hrazen organizátory, pouze doprava je na vlastní náklady. Přítomnost těchto rozhodčích je nutná od pondělí 29. srpna do čtvrtka 1. září, ale mohou se zúčastnit i celého šampionátu. Minimálním požadavkem je základní znalost anglického nebo německého jazyka. Pokud budete mít o tuto funkci zájem, ozvěte se mi na adresu: karel-k@post.cz. Pro orientaci ještě uvádím, že vzdálenost z Č. Budějovic do hotelu v Braies je 450 km. Těším se na vaše přihlášky a nečekejte s nimi dlouho.

 Rienza -  střed závodního úseku
 Řeka Isarco v Brixenu - 25 km nad záv. úsekem

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky