Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Krajská divize Jižní Čechy 2010

Vytvořeno: 31.10.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Stanislav Bláha

Krajská divize Jižní Čechy 2010

V sobotu 23. 10. 2010 se na revíru Volyňka 1 uskutečnilo podzimní kolo jihočeské krajské divize v lovu ryb na umělou mušku. K závodu se prezentovalo pět týmů a po velmi malých bodových rozdílech z jarního kola se předpokládal velice lítý boj o umístnění na prvních pozicích.

Závodníky přivítalo jasné mrazivé ráno a ti, kteří nastupovali do závodů jako první, dobře tušili, jak moc to bude těžké. Jenže nevěděli, že to bude ještě obtížnější, než předpokládali. Ranní mráz aktivitu ryb zcela ochromil, a tak úlovek nad pět ryb byl dobrým počinem. I v takto těžkých podmínkách se někteří jedinci dostali na hranici patnácti úlovků za hodinu a půl.

Po rotaci v půl jedenácté nastupovala další část odvážlivců pokusit se o nemožné. To už se ryby začaly objevovat u hladiny, ale poctivý sběr se nekonal. Takže taktika se dala rozdělit tak, že se člověk soustředil na velice zrazené pstruhy duhové, nebo se mohl pokusit o přírodní ryby, kterým se ale do braní také moc nechtělo. Byl jsem svědkem velkého trápení několika závodníků na sektoru číslo dva, kde mezi všemi prosadil junior Libor Marienka, který zde ulovil osm ryb. To bylo o tři více než chytli dohromady dva závodníci před ním a jeden po něm.

Odpoledne jsem se soustředil hlavně na naše závodníky Jirku Šmída a Pavla Bláhu. Jirka rotoval na místo, kde se chytaly ryby a byl to pro něho první závod v divizi. Proto jsme se snažili, aby se nějaká ta ryba chytla pro udržení pozice z jarní části. To u Pavla šlo zcela o opačnou snahu, a to o vylepšení v tabulce jednotlivců. Musím konstatovat, že jsme chvilku hledali správnou mušku, ale to se nakonec povedlo. Výborná technika házení, kterou má Pavel z rybolovné techniky, dopomohla k ulovení čtrnácti ryb a tak jsem tajně doufal, že budeme mít bednu i v jednotlivcích.

 Účastníci krajské divize 2010

Se střídavými úspěchy a neúspěchy dospěl závod v půl páté odpoledne ke svému závěru a nezbývalo než vyhlásit výsledky. Po součtu jarní a podzimní části to dopadlo takto: Družstva – 1. místo Strakonice 2 (postup do druhé ligy), 2. místo Strakonice 3, 3. místo Vimperk. Jed-notlivci: 1. Karel Holman, 2. Pavel Haloun (oba Strakonice 2), 3. Pavel Bláha (Vimperk).

Všem vítězům gratulujeme a děkuji Pavlu Bláhovi, Jardovi Zedníkovi, Michalu Kubatovi, Jirkovi Šmídovi/Danovi Chadovi za předvedený výkon a skvělý přístup pro Vimperk Fly Fishing Team. Určitě to ještě letos někde oslavíme.

 PDF ke stažení  tabulky (PDF, 154 kB)




© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky