Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Dokončí naši na ME v Bosně Zlatý český rok?

Vytvořeno: 30.08.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Dokončí naši na ME v Bosně Zlatý český rok?

Ve dnech 5. – 11. září 2010 se uskuteční v okolí Banja Luky v Bosně a Hercegovině už 16. mistrovství Evropy v muškaření. K soutěži se přihlásilo 17 týmů ze 14 zemí, po dvou družstvech mají domácí, Poláci a také Rumuni a soutěžit má i tým z Černé Hory, která však není členským státem sdruženým ve FIPS-Mou. Českou republiku bude reprezentovat tým ve složení: vedoucí – Martin Grün, kapitán – Tomáš Starýchfojtů a závodníci: Luboš Roza, Roman Heimlich, Jaromír Šram, Filip Apjár a Ivan Vančura. Sestava je to silná a tak se brzy uvidí, zda bude mít stejné ambice a výsledky jako naše týmy na MS v Polsku a na Slovensku.

Mají zde jedinečnou příležitost ještě vylepšit naše skvělé letošní výsledky a rozhojnit tak medailovou žeň pro Českou republiku.

Pořadatelé připravili čtyři říční úseky na řekách Vrbas, Sanica, Janj a Sana (Ribnik) a lodní závod na Plivském jezeru. Vzhledem k tomu, že se v Bosně preferuje hlavně suchá moucha, tak se na řekách bude lovit jen s jednou muškou, na jezeru jsou naštěstí povoleny mušky tři. Hodnotit se budou pstruzi ob., duháci a siveni (míra 20 cm), lipan bude mít míru 25 cm a hlavatka 70 cm. I za těchto složitějších podmínek by se naši neměli ztratit a musíme je jednoznačně počítat mezi favority. Dobří by zde mohli být i Italové, kteří to sem nemají daleko a Francouzi, kteří však nemají v posední době na ME štěstí. Do okruhu favoritů můžeme zařadit rovněž Španěly, pokud se zde opravdu bude hlavně chytat na sucho. Ambice domácích týmů budou jistě medailové, ale pokud se podaří FIPS-Mou obsadit všechny jejich závodníky neutrálními rozhodčími, pak bych jim mnoho šancí v týmech nedával a spíš bych čekal nějaký úspěch v kategorii jednotlivců.

I tentokrát budeme našim závodníkům držet palce a hledat jejich výsledky na webovém rozhraní: www.srsbih.com v termínech vlastních závodů, které se konají od 8. – 10. záři.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky