Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Lovil jsem v zemi mistrů světa!

Vytvořeno: 31.07.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

Lovil jsem v zemi mistrů světa!

Určitě všichni znáte americké filmy, kde příběh začíná zcela normálním průběhem života budoucích hrdinů, aby Vás postupně uvedl do děje a pak se vynoří zápletka! Nakonec to po napínavém a urputném boji skončí „happyendem“ a hrdinové jsou oslavováni. Vypadá to jako jedna velká pohádka, která se může stát opravdu jen na filmovém plátně. Jenže i život píše takovéhle scénáře. Na letošním Mistrovství světa v Polsku se takovýto sladký scénář naplnil přímo dokonale.

 Hymna

Když jsem přijel do dějiště šampionátu, potkal jsem naše chlapce sice v dobré náladě, ale přeci jen s troškou starostí a nervozity, jako před každým velkým kláním. Závody začaly a já měl šanci vidět jejich zodpovědný přístup k soutěži, kdy bez ohledu na svůj vlastní úspěch bojovali hlavně pro celý tým. Zprvu opravdu neměli dost sportovního štěstí a vypadalo to tak, že paní Štěstěna se k nim obrátila zády, což je ještě více stmelilo. Ale jejich tuhý boj o úspěch týmu, stupňovaný každovečerní únavou, gradoval a najednou nadešel jejich den, na který se jen tak nedá zapomenout.

Naši hrdinové jakoby právě teď uzavřeli smlouvu se zmoklou paní Štěstěnou, znovu ukázali světu kdo je tady pánem. Po závodech musel ohromený svět opět jen smeknout před oslavovanými českými hrdiny, kteří porazili nejen všechny své soupeře, ale i sami sebe tím, že dokázali udržet nervy na uzdě až do posledních chvil. Ten pocit vítězství vám mohou popsat přesně jen oni. Ale vidět je všechny na stupních vítězů bylo opravdu krásné, když v čele s chraplavým basem Martina Musila zpívali naší hymnu.

Kluci dostávali ohromnou spoustu gratulací a na ukončovacím banketu byli v obležení hlavně členy „papírově“ slabších týmů, kterým naši kluci kreslily obrázky sestavení návazců, vysvětlovali použití mušek. Byla to paráda vidět, jak celý svět vzhlíží k českým muškařům.

Doma mě ale čekalo zklamání, když se hned po vyhlášení výsledků začaly objevovat názory našich věčných kritiků. Kdyby si tyto řádky přečetli závodníci ze zemí pro, které jsou naši kluci velkým vzorem, asi by nechápali, jak je možné něco takového vůbec napsat. Vždyť jakou jinou lepší práci mohli čeští závodníci vykonat pro náš sport! A kdo z těch anonymů dokázal v životě něco víc než pomlouvat?

Nedávno jsem dostal od jednoho australského kamaráda mail, který byl na návštěvě v Brně. Ptal se mne, kde by si tam mohl zachytat. Poradil jsem mu tedy a dostal velmi milou odpověď: „Děkuji velice, hned zítra tam vyrazím a těším se na chvíli, až budu doma moci říct: „Lovil jsem ryby v zemi mistrů světa!“


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky