Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Jarní kolo Jihočeské krajské divize 2010

Vytvořeno: 30.05.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Stanislav Bláha

Jarní kolo Jihočeské krajské divize 2010

 Z divize na Volyňce

V sobotu 22. 5. se o sedmé hodině ranní sjelo pět týmů, aby spolu poměřily síly v rybářském umění. Dějištěm závodu se stala řeka Volyňka v okolí Předních Zborovic. Celý závod proběhl formou samokontroly (bez rozhodčích).

Úderem deváté hodiny zčeřily hladinu Volyňky první náhozy závodníků skupiny A a B, přičemž závodníci ze skupin C a D měřili. Zakalená voda po večerním dešti nevěstila nic dobrého a trochu jsme se báli malé aktivity místní rybí obsádky. Obava se naštěstí nevyplnila a na kontech závodníků přibývaly zápisy v bodovacích listech, jako na běžícím pásu. Trochu jsem klukům ty úlovky záviděl, po velice chudém závodu druhé ligy na Otavě před týdnem. V ranních kolech převažoval v úlovcích potočák. Po hodině a půl došlo k rotaci a na sektory nastoupili závodníci skupiny C a D. Dařilo se jim neméně dobře a před obědem vytáhla čistící se voda a sluníčko ryby k hladině. Konečně se tak začali lovit lipani a bílá ryba.

Po polední přestávce nastoupili do řeky znovu závodníci skupiny C a D. Rojení hmyzu jim dopřálo skvělé pochytání na suchou mušku a někteří překročili v počtu úlovků deset kusů za hodinu a půl. Když se k závěrečnému kolu dostala opět skupina A a B, došlo na některých sektorech k tomu, že ryba sice vyvíjela značnou hladinovou aktivitu, ale chtělo to spíše mokrou mušku. Mimořádným výkonem se prosadil junior Karel Řezanka, který za poslední půl hodinku zdolal patnáct ryb a tím si zajistil první místo ve svém sektoru. V půl šesté odpoledne bylo dobojováno a došlo na vyhlášení výsledků jarní části jihočeské krajské divize.

Co říci na závěr – byl to krásný závod na skvěle zarybněném revíru. Zde patří veliké poděkování MO ČRS Strakonice. Organizace proběhla bez problémů a závodníci se tak mohli nerušeně věnovat samotnému lovu. Proto si nelze přát nic jiného, než více podobných závodů.

 PDF ke stažení  Výsledky divize - jaro 2010 (PDF, 2.8 MB)


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky