Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Západočeský pohár juniorů

Vytvořeno: 01.07.2009, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

Západočeský pohár juniorů

 Účastníci ZČ poháru 2009

V pátek 29. května se v Dobřívi u Rokycan sešli již po šestnácté junioři z celé republiky, aby se tu utkali o Západočeský pohár Juniorů na Memoriálu Tomáše Najdenova. Závodníci se rozlosovali do čtyř základních skupin a hledali nějakou taktiku na sobotní závod. Večer však začalo docela silně pršet a tak všichni spekulovali o tom, jaká asi bude druhý den ráno voda.

Když jsme se probudili, řeka byla krásně přibarvená, ale chytatelná. Hned první okamžiky závodu naznačily, že to nebude vůbec jednoduchého v takové vodě uspět. Zprvu se závodníci trošičku trápili, ale pak se přece jen trochu rozchytali a nějaký ten úlovek si přeci jen do bodovacích karet zapsali.

 Vítězové ZČP 2009

Lovil se především lipan podhorní a pstruh potoční. Odpoledne lovící na tom byli o něco lépe. Sem tam sice pršelo, ale voda se začala čistit a tak úlovky byli přece jen častější. Po sobotních prvních kolech jasně kralovala ve výsledkové tabulce trojice Lukáš Starýchfojtů, David Chlumský a Libor Skrášek. Všichni tři totiž vyhráli oba závody svých skupin.

V neděli ráno byli všichni zvědaví, jak bude vypadat řeka, protože i během noci pršelo. Naštěstí byl stav stejný jako v sobotu a dokonce se voda ještě vyčistila. Bylo to také v závodech znát na úlovcích, kterých oproti sobotě přibilo. Ve třetím kole opět úřadoval Lukáš Starýchfojtů, který si připsal další jednotku v sektoru.

V posledním kole své skupiny si však svoji pozici pokazil, protože udělal až čtyřku. Nabídl tak šanci dalším ze jmenované trojice, aby odpoledne strhli vítězství na svoji stranu. Toho využil jen výborně chytající Libor Skrášek, který první odpolední kolo vyhrál. Zato David Chlumský tuto šance nevyužil, když ve třetím kole vyhořel a byl bez jediného úlovku.

 ZČP 09 - nejlepší juniorky

Čekalo nás tedy poslední odpolední kolo a Libor byl tak trochu pod tlakem, neboť věděl, že musí skončit ve skupině nejhůře třetí, jinak by mu vítězství uniklo. Nakonec ukázal, že si vítězství zaslouží a trojkou si zajistil těsné vítězství před Lukášem Starýchfojtů. Na třetím místě se umístil Martin Vlk, který alespoň v posledním kole porazil Libora Skráška. Nejlepší dívkou byla Tereza Rutová, která se umístila na výborném čtvrtém místě.

Při vyhodnocení dostal každý závodník pěknou cenu od štědrých sponzorů tohoto závodu. Až na to počasí se závod vyvedl, hlavně i díky výborné organizaci Josefa Kanty a tak se všichni těšíme na další ročník, který snad bude už bez deště.











© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky