Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Říční muškaření ] > [ Vltava nad Lipnem ] > Na skok u Soumarského mostu

Vytvořeno: 01.07.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Stanislav Bláha

Na skok u Soumarského mostu

 Soumarská májovka

Den před krajskou divizí, 9. 6. 2007, jsme se byli rozchytat na jednom z nejkrásnějších úseků Vltavy v kempu na Soumarském mostě. Cesta z Vimperka na místo trvá slabou půlhodinku, a tak jsme u řeky před osmou hodinou ranní. Po okouknutí vody volíme sestavy, já nymfičky na fracouzském nástavci a táta s bráchou jdou na sucho, neboť je vyhecovaly první sbírající ryby. Musím říci, že rojení chrostíků po ránu je teď na Vltavě lepší, než v podvečer. Bohatě vystačíte s šedivým chrostíkem o velikosti 14 - 12.

Začínám chytat těsně pod půjčovnou lodí, ale nedaří se – pár nesmělých nárazů ukazuje, že ryby tu jsou. Nakonec místo opouštím a jdu do středních partií v kempu. Vyměnil jsem sestavu a nasazuji černou nymfičku na konci a zaječí ouško jako příves. První náhod a už je tu celkem slušný lipan. Vody je opravdu málo, a tak v ní musím klečet, abych si naplašil ryby. Měl jsem obavy ze všudypřítomných lodičkářů, ale rybám to nevadilo, dokonce jsem tři za-seknul přímo pod projíždějící lodí. To, co nevadilo na nymfy, tak na sucho ano – ryba si vždy zasedla ke dnu a trvalo minimálně pět minut, než se dala vylákat k hladině.

Docházím bráchu a pokračujeme spolu. Když vidí, jak to na nymfičky jde, tak si převazuje. Hned prvním náhozem dostává pěkného potočáčka. Náš soukromý závod končíme poměrem 40:20 pro mne. Snad mi to příště oplatí. Měl jsem v úlovku lipany od 34 do 38 cm, dokonce jednoho nad 40 cm. Rybařina to byla nádherná, počasí přálo až moc, a tak jsme to úderem dvanácté zabalili a jeli na vynikající zmrzlinu do Zátoně. Vřele doporučuji!

 Pod půjčovnou
 Soumarský pstruh

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky